Kako prijaviti svoj OPG

Poštovani nositelju OPG-a,

Dobro došao na vlastitu internetsku stranicu!

Naša zajednička platforma www.opgovi.hr funkcionira na način da svaki od 154.679 hrvatskih OPG-ova može imati vlastitu internetsku stranicu unutar platforme. Moći ćete samostalno unositi kontakt podatke, dodavati svoje proizvode, ispričati priču o svom obiteljskom gospodarstvu, nabrojati nagrade i priznanja koja ste osvojili te dodavati fotografije.

Sjajno zar ne? Podatke uvijek možete jednostavno mijenjati putem računala ili mobitela, a sve što Vam je potrebno je e-mail adresa i malo entuzijazma za koji smo sigurni da ga imate. Također, moći ćete na Vašim vizitkama istaknuti vlastitu web adresu u obliku www.opgovi.hr/opg/imeiprezime.

Važno: Svaki OPG je odgovoran za unos vlastitih podataka te objavljenih fotografija što znači da fotografije ne bi smio preuzeti od drugog autora ukoliko ne posjeduje njegovu dozvolu.

Pa krenimo s uputama za registraciju, prijavu i unos podataka:

1. Prva registracija

I. Prilikom prve registracije odite na sljedeću poveznicu: https://www.opgovi.hr/wp-login.php?action=register te odaberite KORISNIČKO IME i unesite Vašu E-MAIL ADRESU. Nakon toga kliknite na „Registriraj se“.

II. Na Vaš e-mail ćete dobiti internetsku adresu na koju trebate kliknuti (prva dulja poveznica).

III. Otvorit će Vam se forma prijave s već ponuđenom lozinkom. Možete ju kopirati te nju koristiti, ali savjetujemo da unesete svoju koju ćete lako zapamtiti. 

NAPOMENA: U slučaju da zaboravite lozinku, uvijek ju možete resetirati preko Vaše e-mail adrese.

IV. Kada upišete novu lozinku stisnite ENTER. Sada ste se uspješno registrirali.

V. Kliknite na PRIJAVA i unesite Vaše KORISNIČKO IME i LOZINKU.
NAPOMENA: Ovdje možete odabrati opciju „Zapamti me“ kako ne bi uvijek iznova morali upisivati te podatke.

2. Sljedeća prijava

I. Za svaku sljedeću prijavu kliknite na sljedeću poveznicu: https://www.opgovi.hr/wp-login.php
NAPOMENA: Ovu adresu ćete uvijek koristiti kada bude unosili izmjene na Vašoj stranici.

II. Sada ste ušli u sustav naše platforme. Tu ćete moći pregledati sve ostale OPG-ove, ali nećete moći raditi izmjene. Odite na kućicu „DODAJ NOVU“ u gornjem lijevom kutu.

III. Otvorit će Vam se stranica za unos podataka.

3. Unos podataka

I. Sada unosite tražene podatke o Vašem OPG-u. Ukoliko neki podatak nemate ili ga ne želite objaviti jednostavno ga preskočite.
NAPOMENA: Nakon naziva Vašeg OPG-a trebate unijeti LOKACIJU. To je Vaše naselje npr. Rijeka. Ispod toga ćete trebati unijeti adresu s naseljem npr. Kampanja 21, Rijeka.

Kada dođete do kraja unosa podataka, ostaju Vam fotografije koje možete dodati s Vašeg mobitela ili računala. Za njihov unos kliknite na „Add to gallery“.
NAPOMENA: Slobodno dodajte više fotografija, bitno je da pojedina ne prelazi veličinu od 8 MB. Ipak, zbog preglednosti stranice preporučamo do 6 fotografija.

II. Sada nam još ostaje unos podataka na desnoj strani, a oni se tiču odabira KATEGORIJE proizvoda koje nudite i nazive tih proizvoda pod NAŠI PROIZVODI npr. odaberete kategoriju Alkoholna pića i likeri i unesete crno vino, medica. Nakon toga kliknete DODAJ i Vaši proizvodi su dodani.
NAPOMENA: Proizvode možete unositi odvojene zarezom odjednom ili svakog zasebno, svejedno je. Također, uvijek ih možete brisati i unositi nanovo ukoliko ste pogriješili prilikom unosa.
III. I za kraj, u gornjem desnom kutu, imate tri opcije: SNIMI SKICU, PRETPREGLED i OBJAVI.

Kada „snimite skicu“ znači da su Vaši unešeni podatci spremljeni, ali nisu objavljeni. Ovo koristite kada ne unosite sve podatke odjednom. Primjerice, fotografije ćete napraviti sutra pa ih naknadno dodati. Pod „pretpregled“ možete provjeriti izgled Vaše stranice prije nego ju objavite. Ovo je dobar način da još jednom provjerite unešene podatke, a možda nešto i promijenite. I konačno, pod „objavi“, odabirete opciju završetka izrade Vaše stranice koja je sada i javno objavljena.

Čestitamo! Upravo ste izradili internetsku stranicu Vašeg OPG-a.

Naš tim će stalno raditi na poboljšanju ove usluge, a također smo Vam na raspolaganju za sve upite na e-mail adresi info@opgovi.hr. Premda je kompletna usluga besplatna za Vas, naši volonteri će se truditi odgovoriti na sve Vaše upite što je prije moguće.
Postanimo svi jedna velika obitelj i promovirajući vlastiti rad doprinosimo očuvanju hrvatske poljoprivrede!

Vaš „OPGovi Hrvatske“ Tim

Način rada

Projekt je besplatan i ne generira dobit, a razvijen je isključivo dobrom voljom volontera udruge i članova Hrvatske zajednice županija.
Partneri na projektu
INO-PRO logoHrvatska zajednica županija logo
error: Content is protected !!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram